Home > Ταξίδια - Εκδρομές > Λήμνος – H καρδιά του Bορείου Αιγαίου

Λήμνος – H καρδιά του Bορείου Αιγαίου

22 Ιουλίου, 2011

LimnosΗ Λήμνος είναι γνωστή ως το νησί του Ηφαίστου, ως εμπορικός κόμβος της αρχαιότητας, ως προορισμός των περιηγητών του 15ου – 17ου αιώνα μ.χ., ως σιτοβολώνας της Αθήνας και του Βυζαντίου, ως πατρίδα του πεντάθλου…

Ποτέ όμως δεν έγινε γνωστή ως τουριστικός προορισμός!

Εδώ, στην καρδιά του Βορείου Αιγαίου κατοικούν άνθρωποι φιλόξενοι και… χαλαροί που δεν αναλώθηκαν στη στείρα ανάπτυξη…

Περισσότερα στο www.limnosisland.gr

Ταξίδια - Εκδρομές ,

 1. Αννα
  | #1

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΛΥΜΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ !!!!!!
  Η απολυτη ξεφτιλα …

  Ο Δημαρχος μας ο κ Χατζηδιαμαντής “υπερμαχος” της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας ηταν ο μονος Δημαρχος που απέρριψε την πρόσκληση του Δημάρχου του Ιστορικου Δημου της Σαλαμινας για να εορτάζουν ολες οι Πολεις – Κράτοι που ελαβαν μερος στη Ναυμαχια της Σαλαμινας τα ΣΑΛΑΜΙΝΕΙΑ από τις 23 εως τις 29 Σεπτεμβρίου. Δηλαδη ολοι αποφασισαν να αδελφοποιηθουν όπως και ο Κρωτονας ο οποιος ανηκει στην Ιταλια, ενώ εμεις αρνηθηκαμε !!!! ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΑΡΧΕ ?????? ΜΗΜΠΟΣ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΟΡΤΕΣ?????
  ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

  ΑΙΣΧΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!

  Λήμνος: Συνεργασία με Δήμο Μαλάτειας-Τουρκίας

  Συνέχεια στη συνεργασία που ξεκίνησε πριν από δύο περίπου μήνες, και την επίσκεψη του δημάρχου της Λήμνου στο Δήμο Μαλάτειας της Τουρκίας, δίνεται το τριήμερο από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα επισκεφτεί τη Λήμνο επίσημη αντιπροσωπεία από τη Μαλάτεια. Η σχέση της Λήμνου με ένα μεγάλο θρησκευτικό ποιητή, το Niyâzî-i Mısrî, που εξορίστηκε το 17ο αιώνα στο νησί από το σουλτάνο και έζησε εκεί τα τελευταία 17 χρόνια της ζωής του, αποτελεί πλέον τη γέφυρα συνεργασίας του Δήμου Λήμνου με το μεγάλο Δήμο της Μαλάτειας.
  Οι αυτοδιοικητικοί της Τουρκίας, ο δήμαρχος της Μαλάτειας και ο νομάρχης της περιοχής μεταβαίνουν στη Λήμνο για να συζητήσουν τους τρόπους συνεργασίας προκειμένου να τιμηθεί ο Τούρκος ποιητής και να ξεκινήσουν εκδηλώσεις, υπό τη διοργάνωση και των δύο πλευρών. Ήδη κατά τη διάρκεια των επαφών που ξεκίνησαν στη Μαλάτεια της Τουρκίας, αλλά μετά και το ενδιαφέρον των Τούρκων για τη ζωή και το έργο του καταγομένου από τη Μαλάτεια Niyâzî-i Mısrî (ο οποίος ετάφη στη Μύρινα), οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν στην προοπτική της αποκατάστασης και της περαιτέρω συντήρησης των μνημείων, καθώς και στη διευκόλυνση των επισκέψεων από την Τουρκία και την παροχή πληροφόρησης.
  Στο λιμάνι της Μύρινας υπάρχει ένα μικρό μνημείο με αναφορά στο Niyâzî-i Mısrî, ενώ στην ίδια περιοχή βρίσκεται και ο τάφος του. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, «το μεγάλο ενδιαφέρον της τουρκικής πλευράς για το Niyâzî Mısrî και η ανάπτυξη σχέσεων με την περιοχή παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τη Λήμνο και η δημοτική αρχή στοχεύει να ενισχύσει αυτήν τη συνεργασία».
  Ο Δήμος Λήμνου προετοιμάζεται να υποδεχθεί την αποστολή, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Αδαμίδης, τονίζει: «Υπάρχει μια προοπτική σε μια τέτοια συνεργασία, η οποία μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα και ένα σοβαρό ρεύμα Τούρκων επισκεπτών προς τη Λήμνο. Άλλωστε, η επίσκεψή μας στη Μαλάτεια κατέδειξε τη σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζουν το θέμα και οι ίδιοι οι Τούρκοι.»
  Πηγή: ΕMPROSNET.GR / Σπυριδάκη Αναστασία

  ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΙΜΑΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΛΥΜΝΟΥ…………… ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ…………….

 1. No trackbacks yet.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*

Subscribe to comments feed